Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

23:14

Према саопштењима војних дописника на друштвеним мрежама украјинске снаге су вечерас напале већину пограничних подручја у ДНР. Борбе се воде у околини Јасиновате и насељу Спартак, ватра се отвара и на Зајцево у околини Горловке, а под минобацачком ватром су се нашла и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР.

19:49

Данас око 13:00 украјинске снаге отвориле су минобацачку ватру на насеље Сокољники у ЛНР. Ток приликом погинула су два припадника Народне милиције ЛНР.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 45 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 20 насељених места ДНР.

13:19

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана десет пута напале позиције Народне милиције у подручју Славјаносербска,као и насеља Калиново, Логвиново, Фрунзе, Знаменка, Лозовое, као и споменика Кнезу Игору код Станице Луганске.

Украјинске снаге нападале су током претходне ноћи насеље Коминтерново на југу ДНР. Том приликом изгорела је једна кућа.

Тагови: ; ;