Амерички онлајн лист Дифенс њуз (Defence News) оценио је поводом демонстрационог лета руског вишенаменског ловца Су-35 да тај авион, који је наследник славног Су-27, може „изазвати експлозију у глави”.

Амерички експерти се у анализи те „демонстрације моћи” баве „невероватним пируетама и фигурама врхунског пилотирања” које је Су-35, иако припада авионима генерације 4++, а не пете, са лакоћом изводио.

— Cobra Turn („кобра заокрет”): Авион уздиже „нос”, али у последњем тренутку заокреће у страну и почиње да понире. Посматрач има утисак да Су-35 лети „репом” унапред.

— Класична кобра. Су-35 нагло подиже „нос” – све до сваљивања уназад, али притом заржава правац лета. Авион тиме – у ратним условима – пилоту обезбеђује угао за напад већи од 90 степени.

— „Чакра Фролова”. Авион прави мртву петљу малог пречника при веома малој брзини и практично се окреће око властитог репа.

— Пилот „нос” Су-35 подиже увис, а затим се авион преврће у ваздуху, а инерција га притом носи унапред. Потом летелица пируетом креће у спирално спуштање које пилот користи да повећава брзину лета.

 

Факти

Тагови: ; ; ;