Правни заступник Андрије Мандића, лидера Нове српске демократије и Михаила Чађеновића, његовог возача, у афери “државни удар”, поднео је Врховном државном тужилаштву пријаву против Миливоја Катнића

Мироје Јовановић, правни заступник Андрије Мандића, лидера Нове српске демократије и Михаила Чађеновића, његовог возача, у афери “државни удар”, поднео је Врховном државном тужилаштву пријаву против Миливоја Катнића, главног специјалног државног тужиоца. Он је навео да је СДТ “извршило агресију на правни систем, објављујући јавно, на свом интернет порталу, комуникацију и коресподенцију између адвоката Горана Родића и његовог тадашњег клијента, као и између истог адвоката и других адвоката ангажованих у суд ском поступку за такозвани ‘државни удар’”. У пријави, Јовановић наглашава да је СДТ такође објавило комуникацију адвоката Родића са неколико других особа, а опет у вези са истим предметом — “државни пуч”.

— Ови подаци су наводно добијени претресом и прегледом мобилног телефона и рачунара адвоката Горана Родића, а по наредби суда у потпуно другом и одвојеном предмету, који ни чињенично ни правно не стоји у било каквој вези са афером “државни удар” — рекао је Јовановић. — Истом приликом су објављени и транскрипти разговора мог брањеника Андрије Мандића са више људи, у истом предмету за које је Катнић тврдио да су добијени путем апликације WhatsApp.

ЗАМЕНА ТЕЗА

— СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво је такође на свом интернет порталу објавило саопштење под називом “СДТ поштује међународне стандарде” у којем сада мења тезу да није било недозвољених радњи према адвокатима и посланицима. Износи се тврдња да се у свему поступало према међународним стандардима те да су имали право да прибаве комуникацију адвоката и његовог клијента — нагласио је Мироје Јовановић.

НОВОСТИ

Тагови: ; ; ; ;