Министар Небојша Стефановић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова, у наставку акције «Арес», ухапсили 251 особу

Министар Небојша Стефановић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова, у наставку акције «Арес», у сарадњи са надлежним тужилаштвима, Безбедносно- информативном агенцијом, Пореском управом и другим државним органима, ухапсили 251 особу, док су против 367 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Припадници МУП-а су у претходних пет дана наставили са активностима на сузбијању општег криминалитета на територији читаве Србије. Даноноћним радом полиција је склонила са улица значајну количину оружја. У овој акцији одузето је 66 пушка, од чега две аутоматске, 44 пиштоља, међу којима и два аутоматска, шест бомби, више килограма експлозивних материја и више хиљада комада муниције» рекао је Небојша Стефановић.

Стефановић је истакао да је на територији општине Зајечар пронађена и комплетна илегална радионица за израду ватреног оружја и муниције.

«Полиција је и у претходном периоду интензивно радила на хапшењу нарко дилера, који су и у овој акцији имали у свом поседу више од 27 килограма наркотика свих врста. Њиховим хапшењем наркотици су склоњени са улица, а наша деца су спасена» рекао је министар.

Министар унутрашњих послова је навео да је и овом акцијом послата јасна порука да за полицију нема недодирљивих и заштићених.

«Полиција наставља са активностима на сузбијању криминалитета и нећемо стати све док постоји иједан човек који се бави криминалом и који сматра да на такав начин може да угрожава безбедност грађана Србије» поручио је Стефановић.

НОВОСТИ

Тагови: ; ; ;