Председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће Генерални тужилац САД Џеф  Сешнс следеће недеље покренути истрагу у вези активности украјинских власти које су, по мишљењу америчког лидера пружале подршку током предизборне кампање пружали подршку кандидату демократа Хилари Клинтон. О томе је Трамп написао на свом Твитер налогу.

«Украјинци су уложили напоре да се саботира кампања Трампа. Они су тихо радили на јачању Клинтонове. То ће истражити генерални тужилац»- написао је Трамп.

«Генерални тужилац САД Џеф Сешс заузео је веома слаб став поводом криминала Хилари Клинтон и оних који су дозволили цурење обавештајних инфромација»- додао је Трамп.

«Проблем је у томе што је в.д. шефа ФБИ у чијој се надлежности налази и ова истрага Ендрју Макеиб добио 700 хиљада долара од Хилари»- рекао је амерички председник.

На свом Твитер налогу председник САД је написао и да су демократе одржавале везу са амбасадом Украјине. Позивајући се на новинара Фокс Њуз-а Шона Ханитија Трамп је написао и да се шеф предизборног штаба Хилари Клинтон током предизборне кампање састајао и са представницима украјинске амбасаде како би прикупио компромитујуће податке о шефу предизборног штаба Трапма Пола Манафорта.

За време предизборне кампање у САД украјинске власти су тврдиле да је Пол Манафорт узимао новац из «црне касе» Партије региона бившег председника Украјине Виктора Јануковича.

Тагови: