Заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков сматра да акције САД уништавају перспективе за нормализацију односа са Русијом.

„Ово што се дешава не уклaпа се у здрав разум. Аутори и спонзори тог закона праве озбиљне кораке ка уништавању перспектива за нормализацију односа са Русијом“, рекао је Рјабков.

Притом, Москва се не води емоцијама и наставља да тражи начине за ефикасни дијалог са САД, рекао је Рјабков.

„Ми не подлежемо емоцијама. Радићемо на проналажењу путева напретка, редовно тражећи форме за компромис по питањима која су од значаја за Русију и ја мислим за САД: борба против тероризма, ширење оружја за масовно уништавање. И ми смо спремни за такву сарадњу“, додао је он.

Москва у Вашингтону види извор опасности и ради, полазећи од тога, нагласио је заменик министра.

По његовом мишљењу, усвајање закона је намерни избор непријатеља Русије у САД које су се потпуно опустили и не знају да се контролишу.

„Ми ћемо прихватати данашњу Америку. Вашингтон је извор опасности. То треба схватити и радити водећи се са таквим разумевањем: пажљиво, разумно и мирно“.

Како је Рјабков изјављивао, Русија је више пута слала сигнале САД о могућим реципрочним мерама на антируске санкције и очекује да је он дошао до адресанта у Вашингтону.

Тагови: ; ;