Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се са директором Руске хуманитарне мисије Јевгенијем Примаковим, са којим је разговарао о пројектима и активностима ове невладине организације у српским срединама на Косову и Метохији.

Директор «Руске хуманитарне мисије» је најавио да ће представници Руске хуманитарне мисије (РХМ) сутра у Медвеђи предати специјално санитететско возило локалној Хитној помоћи, за чију су куповину средства обезбеђена донацима грађана Руске Федерације.

Марко Ђурић је, захваливши на помоћи народа Руске Федерације српском народу, истакао отвореност за сарадњу Канцеларије за КиМ са РХМ и спремност у пружању логистичке подршке активностима ове организације, као и информација и предлога неопходних за дефинисање приоритетних хуманитарних пројеката.

Он је представнике РХМ упознао и са политичком, безбедносном, економском и социјалном ситуацијом на КиМ и положајем српског народа у Покрајини, истакавши значај присуства РХМ на том простору, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Ђурић је изразио и задовољство што је на челу овакве организације потомак чувеног руског државника Јевгенија Примакова.

Примаков, који је и помоћник председника Државне Думе Руске Федерације, захвалио је на подршци и разумевању Канцеларије за КиМ и информисао Ђурића о циљевима РХМ и плановима за ширење активности у Србији. Он је истакао да је седиште Регионалног представништва РХМ за Балкан управо у Београду.

Примаков је рекао да је РХМ тренутно ангажована на помоћи здравственим установама Републике Србије на КиМ и да се тим њихових лекара и сарадника, током посета јужној српском покрајини, упознаје са стањем у тој области, у циљу дефинисања приоритетних акција.

Нагласио је да је део активности РХМ усмерен и на помоћ избеглицама и интерно расељеним лицима, којих је са КиМ око 247 хиљада.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;