Копредседавајући српског кокуса у Представничком дому Америчког конгреса, конгресмен из Тексаса Тед По рекао је да САД морају да буду обазриве и не дозволе да Кремљ поквари њихове односе са Србијом.

Србија је на путу успешних евроатлантских интеграција, и на том путу нема никог ко је снажније подржава од САД, рекао је Tед По, преноси Глас Америке.

Конгресмен По је у Представничком дому одржао краће изглагање о односима САД и Србије, али и обележавању годишњице мисије «Халијард», у оквиру које је током Другог светског рата са територије окупиране Србије спасено 500 америчких пилота.

Нагласио је да се пријатељство из тог периода, али и периода Првог светског рата, наставило, и да данас «Србија и САД раде заједно да очувају узајамну безбедност».

Такође је навео да је «руска пропаганда у Србији снажна и изразито против Запада», тако да – како је истакао – «САД морају да буду обазриве и не дозволе да Кремљ отрује односе са Србијом».

Излагању конгресмена Теда Поа у Представничком дому присуствовао је и амбасадор Србије у Вашингтону Ђерђ Матковић, напомиње Глас Америке.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;