Каменица код Зворника један је од симбола страдања Срба у протеклом рату.

На православном гробљу у суседној Дрињачи, парастосом, паљењем свећа и полагањем венаца обележено је 25 година од монструозног убиства једанестогодишњег дечака Слободана Стојановића. Убили су га припадници тзв. Армије РБиХ у селу Доња Каменица.

Једанаестогодишњи Слободан пре 25 година упутио се ка породичној кући у Каменици из које је са родитељима претходног дана избегао пред нападом припадника тзв.Армије БиХ. Желео је да спаси пса. Међутим, упао је у руке злочинаца. Његово тело пронађено је годину дана касније.

«Прстићи у руку били исјечени, нос, уши. Да му је на стомаку направљен облик у виду крста, да је тупим предметом ударан у главу, после да је пуцано» — рекао је Миле Вукадиновић из Борачке организације Зворник.

Главно осумњичена за Слободаново убиство Албанка Елфета Весели у марту ове године из Швајцарске је изручена БиХ. Зворнички Срби се надају да ће правда коначно бити задовољена.

«Могу само да замолим све институције БиХ, Републике Српске да пронађу начина и казне који су починили овакве злочине» — нагласила је председница Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Зворник Стака Петровић.

Злочин над дечаком Слободаном Стојановићем тема је документарног филма, у режији Сњежане Брезо и продукцији Радио — телевизије Републике Српске, који се снима на простору Братунца и Зворника.

Тагови: ; ;