„Руска хуманитарна мисија” испоручила је Дому здравља у Медвеђи ново санитетско возило.

Ново санитетско возило неопходно је не само ради повећања квалитета и нивоа здравствене заштите у граду Медвеђи, већ је то животна потреба оних људи, који живе у тешко доступним, удаљеним деловима општине, са неразвијеном транспортном и путном инфраструктуром, наводи се у саопштењу те организације.

Испред Дома културе у Медвеђи Јевгениј Примаков, директор „Руске хуманитарне мисије“ уручио је кључеве амбулантних кола директору Дому здравља у Медвеђи др Драгану Анђелковићу.

Примопредаји присуствује и Небојша Арсић, председник Општине Медвеђа, а међу гостима су и шеф трговинског представништва Руске Федерације у Србији Андреј Хрипунов и амбасадор РФ у Србији Александар Чепурин.

«Срећан сам што сам у Медвеђи. Ово је мали корак који је Хуманитарна мисија направила, али надамо се да ће возило бити добро за град и да ће се користити у мирним циљевима и да нико од амбасадоора западних земаља неће долазити да контролише», рекао је Чепурин.

Председник Општине Медвеђа Небојша Арсић истакао је да је свака помоћ добродошла.

«Посебно мислимо на руске туристе које би наша бања са лековитом водом могла да помогне. Он је рекао да је возило које су добили оспособљено и за реанимацију али није дао одговор да ли ће моћи да помаже и грађанима који се налазе у зони административне линије са Косметом», рекао је Арсић.

Примопредаји присуствује и руководилац Регионалног представништва„Руска хуманитарна мисија” на Балкану др Бранимир Нешић.

Свечаност је увеличао и наступ КУД-а из Медвеђе.

Средства за куповину возила хитне помоћи пристигла су од грађана Русије. Основни део средстава за опремање возила добијен је је од Фонда Алишера Усманова «Уметност, наука и спорт».

Руска хуманитарна мисија / Спутњик

Тагови: ; ; ; ; ;