Европски председник парламента Мартин Шулц који се сматра фаворитом за место министра спољних послова Немачке, такође је и кандидат за канцелара Немачке из Социјалдемократске партије Немачке (СПД).

Уочи избора, кандидати се свим силама труде да повећају рејтинг. Тако је Мартин Шулц данас, отишао у Италију како би се упознао са проблемима миграната, јавио је Westfälische Nachrichten.

У поподневним сатима, кандидат за канцелара Социјалдемократске партије Немачке Мартин Шулц састао се са премијером Паолом Гентилонијем у Риму како би разговарали о проблемима у вези са пријемом миграната.

Он се затим састао са министром унутрашњих послова Марком Манитијем на Сицилији, где је ће у вечерњим сатима посетити избеглички камп. У лучком граду, он се такође састао са асистентом за рад са избеглицама и градоначелником Катаније Винсентсом Бјанком, саопштила је Социјалдемократска партија.

Пре посете Шулц је затражио већу помоћ за Италију и упозорио на драматичну ситуацију због великог броја миграната спасених у Медитерану, који стижу у италијанску луку. Ове године је већ регистровано више од 93 300 људи. Италијанска влада је поново позвала партнере у ЕУ да ослободе земљу од миграната и пресели их.

2 месеци пре избора за Бундестаг Шулц је оштро критикован због своје изјаве о могућем погоршању миграционе кризе.

Тагови: ; ; ; ;