Пројекат компаније «Envidity», америчког генерала Веслија Кларка, којим је било планирано преузимање четвртине Космета за коришћење угља, повучен је из даљег поступка у скупштини.

Испоставило се да је влада поднела парламенту овај пројекат без студије изводљивости и без унапред урађеног нацрта националне стратегије за коришћење лигнита, преноси портал Коссев.

О овом послу писма је одлучио да отвори Мухамет Мустафа, председник Комитета за економски развој у последњем законодавном телу, пише Газета Фјаља.

Мустафа је, за тај лист рекао да Комисија није одобрила пројекат, али и да компанија «SharrCem» није испунила ни основне услове.

Комисија има две кључне препоруке. Затражено је да влада уради студију изводљивости и да унапред изради Нацрт националне стратегије за експлоатацију лигнита.

Након тога, влада се потпуно повукла а из поступка су повучена оба пројекта.

Са друге стране, министарство финансија, на чијем је челу Авдулах Хоти, иако је главни покретач ових пројеката, не зна да су пројекти «Envidity» и «SharrCem» повучени из поступка.

У кратком одговору Газети Фјаљи, из Канцеларије за информисање у том министарству навели су да су ова два пројекта у скупштини на коначном усвајању.

 

Извор: Танјуг

Тагови: ; ; ;