Већина од 161 запосленог из «Агрокорове» фирме «Велпро» у БиХ биће распоређена у оквиру «Конзума» и «Меркатора», а одређени број њих ће отићи у пензију, преносе «Независне новине».

У наредном периоду предстоји ликвидација «Агрокорове» фирме «Велпро» у Босни и Херцеговини, што су данас потврдили и Анто Рамљак, повереник хрватске владе за «Агрокор», и Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ, после састанка у Сарајеву.

Шаровић је рекао новинарима да је Рамљак најавио ликвидацију «Велпроа», а да је обећано да ће већина од 161 запослених бити распоређена у оквиру «Конзума» и «Меркатора», а одређени број њих ће отићи у пензију или по неком другом основу, преносе Независне новине.

Исто то је новинарима потврдио и Рамљак, констатујући да је представницима надлежних државних и ентитетских институција у БиХ предочио и план реструктурирања и смањења трошкова, као и да се кренуло са ликвидацијом «Велпроа».

«Донесена је одлука о ликвидацији ‘Велпроа’ јер је фирма велики губиташ», рекао је Рамљак, додајући да ће одређени број радника бити пребачен у друге «Агрокорове» компаније, а један број ће добити отпремнине.

Он је оценио да је «Агрокор» ушао у једну бољу фазу, и навео да очекује да ће се ситуација у потпуности стабилизовати.

 

Извор: Танјуг

Тагови: ; ; ;