Русија не искључује никакве кораке „да призове САД памети“, рекао је заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков.

«Не искључујемо било какве кораке, тако да кажем, да призовемо памети оне дрске русофобе који данас воде конце на Капитол Хилу», рекао је Рјабков новинарима.

Саопштење долази након одлуке Москве да смањи број америчког дипломатског особља у Русији и забрани кориштење складишта и викендица амбасаде САД као и саопштених мера Москве.

Рјабков је такође упозорио да се мере одмазде не ограничавају само на смањење дипломатског особља САД и заплену дипломатске имовине.

«Не можемо више да поднесемо русофобично хулиганство на Капитол Хилу, што је изражено усвајањем документа без преседана у оба дома», рекао је Рјабков за РТ.

«Верујемо да су наше америчке колеге имале довољно времена да процене потенцијално деструктивне последице оваквих акција», додао је он.

Критикујући новe санкције које су амерички законодавци одобрили, заменик министра спољних послова је рекао да Русија неће прихватити такве радње.

«Русија никада неће прихватити такве радње. Ми се залажемо за међународно право, за фер и доследно проналажење неопходних решења за светске проблеме, а који се могу решити само заједнички», додао је он.

«Санкције су усмерене на застрашивање читавог света као последица непоштивања Америке», каже Рјабков.

Најважније је сада да се спрече покушаји САД да «наметну своју вољу» на остатак света, рекао је Рјабков за РТ.

«Најновије рестриктивне мере против Русије су нелегитимне јер се САД само труде да стекну корист од њих», сматра Рјабков.

РТ/ВОСТОК

Тагови: ; ; ; ;