Немачка полиција ухапсила је тројицу осумњицених исламиста, од којих је један из Босне и Херцеговине.

 

Опсежна антитерористичка акција изведена је у граду Гистров, у близини Ростока, а у акцији су учествовале и немачке специјалне антитерористичке снаге.

Из полиције су само кратко саопштили да је реч о осумњиченим припадницима Исламске државе, пренеле су бањалучке Независне новине.

Према првим информацијама, полиција је већ неко време надзирала осумњичене. Током акције, у подруму и гаражи пронашли су право складиште експлозива и хемикалија па се претпоставља да су планирали терористички напад.

Сама акција изненадила је становнике Гистрова, мирног градића у близини Ростока. Комшије су препознале да је међу ухапшенима човек из Босне и Херцеговине, који је, наводно, годинама живио у њиховом суседству.

И док за њега сигурно знају да је из БиХ, за остале осумњичене претпостављају да су говорили руским или неким другим сличним језиком.

«Био је миран, неприметан. Виђали смо да га редовно посећују људи са дугим брадама, у чудној гардероби. Али, све у свему, одавао је утисак мирног човека», каже један комшија.

Из полиције су дали углавном само кратке изјаве. Из Федералног тужилаштва потврдили су да је спроведена акција, али нису објавили никакве детаље.

Тагови: ; ; ;