Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је данас да је задржала у притвору седам државаљана земаља централне Азије, који су «припремали терористичке нападе» у Санкт Петербургу

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је данас да је задржала у притвору седам државаљана земаља централне Азије, који су «припремали терористичке нападе» у Санкт Петербургу.

Они су осумњичени да су планирали напад на железнички систем и главна места за јавно окупљање у Санкт Петербургу, навела је ФСБ у саоштењу.

АФП подсећа да руске безбедносне службе сваки пут кад осујете планове за напад то и објаве.

Из канцеларије тужиоца саопштено је да је 12 напада спречено на руском тлу од почетка године, пренела је руска агенција РИА Новости.

Русија је појачала безбедносне мере од самоубилачког бомбашког напада у метроу у Санкт Петербургу 3. априла, током којег је убијено 15, а повређено више десетина људи.

Осумњичени за организовање тог напада, Акбарзон Јалилов, је 22-огодишњи руски држављанин који је рођен у Киргистану у центаралној Азиији, а одговорност за напад у Санкт Петербургу преузела је мало позната група Имам Шамил Баталион, коју стручњаци повезују са Ал Каидом.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ; ;