Аутомобил марке «фолксваген пасат» лидера СДП Оливера Ивановића запаљен је рано јутрос, око четири сата, у Косовској Митровици, потврдио је Ивановић за РТС.

Поводом овог инцидента, Оливер Ивановић ће у 12 часова одржати конференцију за новинаре, јавља дописник РТС-а.

Портал Кос сев пренео је да је возило било паркирано у Улици «Лоле Рибара», испред апотеке «Лакетић», а случај је окарактерисан као подметање пожара и изазивање опште опасности.

«Полиција је регистровала случај око 04:01. Након позива који смо добили у вези са пожаром на аутомобилу. У питању је возило марке ‘пасат’, за које се верује да је у власништву Оливера Ивановића. Претпостављамо за сада да је пожар подметнут,» рекао је Бесим Хоти, заменик командира косовке полиције за регион Север.

Додао је такође да су починиоци, за сада, непознати, али и да косовска полиција ради на њиховом откривању, као и на откривању мотива.

Да му је аутомобил запаљен Ивановића су полицајци обавестили јутрос око четири сата.

Лидер СДП тврди да је хауба од аутомобила била отворена и да је аутомобил горео са предње стране.

«Немам никакав лични сукоб ни са ким. Немам никакав нелегални бизнис, немам ништа што би ме довело у сукоб са људима, једино што може да се деси јесте то да имам политичке неистомишљенике, али то не сме да буде разлог за овако нешто,» рекао је Ивановић за Кос сев.

Истиче да локалне власти морају да се јасно дистанцирају од овог инцидента.

«Овај град и грађани не заслужују овако нешто. После 18 година заслужујемо да имамо миран живот, миран развој и да водимо рачуна о својој деци у једној потпуно мирној атмосфери, а не да бринемо о безбедности после оволико година», додао је Ивановић.

На питање ко су му политички неистомишљеници, Ивановић каже: «Не бих хтео о томе. Знају они, препознаће се сигурно».

Пре само два дана у Звечану, испред такозване Металове зграде у раним јутарњим часовима запаљен је аутомобил лекара и некадашњег председника ове општине Драгише Миловића.

Ово је други пут да се уништава аутомобил који вози Оливер Ивановић. Под службени «ауди», 2005. године подметнута је бомба, а аутомобил се налазио испред зграде у којој је живео.

Против Ивановића се тренутно води поновљени судски процес у вези са наводним ратним злочином, а у притвору је претходно провео више од две године.

Тагови: ; ; ; ;