Некадашњи начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је да нема амбиција да руши РС нити њен уставни поредак, а није искључио могућност кандидовања за потпредседника РС.

Лидер Удружења грађана Покрет «Одговор» и бивши начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је да тај покрет «нема амбиција да руши нити Републику Српску (РС), нити њен уставни поредак», али је у интервјуу на БХТ1 избегао да директно одговори да ли намерава да се кандидује за потпредседника Републике Српске, навевши само да не искључује ту могућност.

Новинарка БХТ1 је констатовала да је «пуно панике извазвало формирање овог покрета, много реакција у Републици Српској, где је понајвише реаговао (владајући) СНСД и начелник Сренбренице Младен Грујичић изјавио како формирањем овог покрета Дураковић намерава да се на следећим изборима кандидује за потпредседника Републике Српске».

«Ја могу само да кажем нам није амбиција да рушимо нити Републику Српску, нити нам је амбиција да рушимо њен уставни поредак, а нити нам је обавеза да полажемо рачуне ни Младену ни његовом политичком шефу (председнику РС) Милораду Додику, али и ја сам доста ствари прочитао да нам већ приписује неке Сорошове финансије, сваки пут када неко жели да изнесе истину, они га приказују као непријатеља», рекао је Дураковић.

Он је навео да има амбицију да Бошњаци на простору РС «као грађани тамо буду релевантнији политички фактор».

«Наша амбиција је да се повећа број посланика у Народној скупштини РС, то је заједничка амбиција. Ми имамо амбицију да подржимо заједничког кандидата, независног кандидата за потпредседника РС, што нити укључује нити искључује Ћамила Дураковића, али очито неки су се већ уплашили тога, али ја кажем, ако нађемо релевантну особу, немамо проблем подржати неког другог», казао је Дураковић.

Вечерње Новости

 

Тагови: ; ;