Сиријска арапска армија (САА) покренула је у петак изненадни напад у Источној Гути, региону Дамаска, након што је Џаиш Ал-Ислам прекршио услове међусобног прекида тако што је гранатирао подручја под контролом владе.

Предвођена 105. бригадом Републиканске гарде и припадника Снага за специјалне операције, Сиријска арапска армија је напала положај Џаиш Ал-Ислама у граду Хауш Ал-Салихији, ударајући са Ал Заркије на одбрамбене линије ове терористиче групе.

Према војном извору у Дамаску, САА је успела да напредује најмање 400 метара од осовине Ал-Заркија, заузевши већину фарми које се налазе ван Хаш Ал-Салихије и неколико блокова зграда унутар града.

Џаиш Ал-Ислам је покренуо три контранапада током дана како би поново повратио изгубљену територију, међутим, сваки пут безуспешно и уз губитке у људству.

Сиријска војска била је успешна у одбијању контранапада Џаиш Ал-Ислама, јер су дејство артиљерије усмерили ка великом узвишењу Тал Фирзат, где су припадници Џаиш Ал-Ислама покушали да довуку појачања из Источне Гуте.

ПРАВДА

Тагови: ; ; ; ;