Фудбалски савез Албаније објавио је саопштење у којем позива албанске власти да зауставе изручење из Хрватске Србији  Исмаила Морине који  је осумњичен да је управљао дроном са националистичким транспарентом такозване ‘Велике Албаније’ изнад стадиона у Београду за време утакмице Србија – Албанија, одигране у октобру 2014. године.

Његов брат Џеваир се пожалио телевизији «Репорт» да влада у Тирани не обраћа довољно пажње на случај његовог брата и казао да би Исмаилов живот био угрожен у Србији.

«Позивамо државу Албанију да интервенише и заустави изручење Србији. Ми бисмо, као породица, учинили нешто веома радикално што би све изненадило», рекао је Џаваир не објаснивши на шта мисли.

Подсетимо, до инцидента је дошло на стадиону Партизана у Хумској 1, 14. октобра 2014. године у квалификацијама за Европско првенство у Француској.

У току је био 42. минут, када се изнад стадиона појавио дрон за који је била закачена споменута застава, уз заставу ‘мале’ Србије.

Судија Мартин Еткинсон је прекинуо меч, заставу је ухватио Стефан Митровић, а неколико играча Албаније пришло је и започело сукоб.

Неки навијачи су улетели на терен, а главни арбитар је показао играчима да оду у свлачионицу. Неколико навијача који су ушли на терен напали су Албанце док су бежали у тунел.

У саопштењу, Фудбалски савез Албаније позива владу да «интервенише у оквиру правног контекста како би зауставила изручење Исмаила Морине Србији».

«У потпуности смо посвећени томе да искориститмо све институционалне и правне путеве
ауставе изручење из Хрватске Србији Исмаила Морину.

Б92

Тагови: ; ; ;