Најављеном апелацијом Уставном суду Републике Српске, Бакир Изетбеговић очигледно покушава да допринесе додатној конфузији у политичком животу БиХ, изјавио је за нашу телевизију председник Милорад Додик.

Међународни фактор је, каже, размазио бошњачку елиту, која сада на овај начин покушава да дође до својих дугогодишњих циљева.

У Уставу Српске пише да је језик којим говори бошњачки народ њихов језик, и ниједна друга формулација у Српској није могућа, каже Додик.

» Не разумем зашто се на овај начин покушава на силу или путем квазиправног система увести таква прича о босанском језику. Нема босанског језика и то је оно што је веома јасно. Српски језик је језик српског народа, тако и бошњачки језик може да буде који они хоће, али оно што ми не можемо да прихватимо јесте да се босански језик третира као језик који ће бити изучаван у школама у Републици Српској и то се неће десити», поручио је Додик.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић јуче је најавио подношење апелације Уставном суду Српске у којој ће тражити пропорционалну заступљеност Бошњака у ентитетским институцијама и увођење такозваног босанског језика у школама у Српској.

Тагови: ;