Председник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић и министри Сребренка Голић и Зоран Тегелтија разговарали су у Шипову са начелником Миланом Ковачем о развојним програмима.

 

Потом су званичници Српске присуствовали отварању Трга, који ће од данас носити име патријарха српског Павла.

Трг Патријарха Павла је отворен, а његова изградња коштала је око 250 хиљада КМ. Биће то место са много различитих садржаја, дјечијим игралиштем, пешачком стазом до реке Пливе. Влада Републике Српске у ову општину до сада је уложила око 30 милиона марака. Детаље доносимо у прилогу.

По други пут у пола године у посету рубној општини Шипово стигли су представници институција које је предводио председник Српске. Главна теме разговора са руководством биле су улагања у ову општину, развој туризма и боља сарадња са републичким институцијама.

У општину Шипово од 2006. године до данас, по различитим програмима, уложено је око 30 милиона КМ, а кроз кредите ИРБ-а пласирано још 16 милиона. Око седам милиона марака Влада Српске уложила је у пољопривреду ове локалне заједнице. У сарадњи са Борачком организацијом збринуто је 46 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида за шта је издвојено 730 хиљада КМ.

Општина Шипово добила је и трг патријарха српског Павла. Председник Српске задовољан је напретком који општина остварује под вођством актуелног начелника. Раније је најављено формирање буџета од 20 милиона марака, из којег ће средства бити пласирана у рубне и неразвијене општине, којима је финансијска помоћ за развој и запошљавање неопходна.

Свечаним отварањем трга завршена је вишедневна манифестација Дани Шипова.

 

 

РТРС

Тагови: ;