Исмаил Морина неће бити изручен Србији “због великог пријатеља Албанаца, бившег председника Хрватске Стипе Месића”, пише приштински дневник “Бота сот”.

Морина је ухапшен у Дубровнику по српској потерници због случаја дрона са заставом “Велике Албаније” на београдском стадиону ЈНА током утакмице репрезентација Србије и Албаније.

Један од најближих саветника Беџета Пацолија, лидера АКР, Наим Мурсел, наводи за тај лист да Морина неће бити изручен Србији пре свега захваљујући “великом пријатељу Албанаца” бившем председнику Хрватске Стипе Месића.

“Морина дефинитивно неће бити изручен Србији. То је захвајујући нашим пријатељима и познаницима у Хрватској», написао је Мурсел испод фотографије Месића и Пацолија, коју је објавио на друштвеним мрежама.

Жупанијски суд у Дубровнику донео је решење о изручењу Србији Исмаила Морине осумњиченог да је пре три године дроном прекинуо утакмицу фудбалских репрезентација Србије и Албаније у Београду, а сада је на потезу Врховни суд у Загребу.

Суд у Дубровнику је установио да су испуњени услови за изручење Морине Србији и сву потребну документацију послао Врховном суду у Загреб који треба да донесе правоснажну одлуку.

У сваком случају, коначну одлуку о изручењу донеће министар правде Хрватске Давор Бошњаковић.

Фудбалски савез Албаније објавио је раније саопштење у којем позива албанске власти да зауставе изручење из Хрватске Србији Исмаила Морине, оптуженог да је управљао дроном са националистичким транспаентом на утакмици Србије и Албаније октобра 2014. године.

Морина је ухапшен у јуну, у Хрватској на основу потернице из Србије.

Тагови: ; ; ; ;