Последњи час за напад на источну Саламију се приближава, што значи да ће присуство Исламске државе у централној Сирији ускоро престати.

Са хиљадама војника мобилисаних у источној Хами, укључујући и елитне Тигрове, Сиријска арапска војска (САА) има своје знаменитости у стратешком граду Укајрбату, што је њихово (Исламска држава) најважније упориште у централном делу земље.

Губитак Укајрбата биће највећи губитак од ког се Исламска држава неће моћи опоравити, јер се град налази дуж стратешког пута који води до упоришта терористичке групе — града Сукна на истоку и аутопута Палмира-Хомс на југу.

Када се Укајрбат ослободи, Сиријска арапска војска (САА) моћи ће да затвори страницу историје доминације Исламске државе између покрајина Хаме и Хомса — на крају, и централне Сирије. Про-владине јединице које су укључене у ову предстојећу битку су следеће:

Тигрови, Ливаа Ал-Кудс (палестинска паравојна формација), 11. тенковска дивизија, Националне одбрамбене снаге (НДФ), Штит Каламуна (3. оклопна дивизија), Сиријска социјалистичка национална партија (ССНП — углавном православни Сиријци).

ПРАВДА

Тагови: ; ; ; ;