Амерички потпредседник Мајк Пенс није добродошао у Црну Гору, најмање из два разлога: прво, скупа са црногорском криминогеном влашћу, мимо референдума и мимо већинске воље грађана, угурали су Црну Гору у НАТО, и, друго, у агресији доминантно Вашингтона, мимо одобрења Савета безбедности УН-а и мимо међународног права, пре осамнаест година, бомбардована је и наша земља, када је убијено и троје деце, за што никада нико није одговарао, нити, се чак, званично извинио.

Пенс представља земљу чија администрација, већ дужи низ година, директно подржава последњег европског аутократу, седмоструког премијера Мила Ђукановића, а сада и чувара његове фотеље, номиналног премијера Душка Марковића. Реч је, дакле, о здруженом подухвату атлантистичке окупације ове земље, где је Пенс овлашћени представник главног страног извођача радова, а Ђукановић и екипа, домаћи подизвођачи.

Пенс очигледно, својом рутом – Естонија, Грузија, Црна Гора – жели да на овим дестинацијама учврсти анти-руске позиције и потпири анти-руску хистерију која је у Црној Гори, ионако попримила невиђене размере. Реч је о посети којом Вашингтон жели додатно причврстити америчку и НАТО заставицу на територију Црне Горе, али и, што додатно забрињава, целе регије, у тренутку када већина грађана Црне Горе жели заставу неутралности, што је егзактно показано интерним докумнетима Владе Црне Горе из афере Депеша, али и свим поштеним истраживањима јавног мњења.

Стога је Пенсова посета — која је много више од протоколарне, имајући у виду тајминг — прст у око слободним грађанима Црне Горе и свим истински прогресивним друштвено-политичким снагама.

Дугогодишња званична спољна-политика Сједињених Америчких Држава, које представља Пенс, је политика продуковања сталних нестабилности свуда осим у Сједињеним Америчким Државама; политика рата и санкција; политика подржавања недемократских режима, попут црногорског, уколико они служе интресу Сједињених Америчких Држава; политика подривања и шпијунаже, чак и „савезника“; политика глобалне медијске пропаганде; политика која се, коначно, коси са елементарним принципима демократије, што Пенсова посета Црној Гори сликовито и приказује имајући у виду да, између осталога, предствља чин подршке три деценије несмењеном криминогеном режиму у Подгорици.

фото ФБ Марко Милачић

Пенс мора да зна, и одлично зна, да људи који ће га дочекати у Црној Гори представљају криминални клер ове земље; да контролишу све економске токове, јавне и тајне, приграбивши их за себе и своје; да су киднаповали институције и приватизовали државу; да хапсе и у затвор шаљу неистомишљенике; да спроводе хајке и шикане према другомислећима, од политике, до медија; да стоје иза или несу расветлили десетине убистава; да су створили земљу-арену криминалних кланова, лидера на европском нивоу по мафијашким ликвидацијама; да арче државна богатства.

Пенс — овом посетом, али и подршком уопште, кроз НАТО или билатерлано – свему томе даје амин, јер, по глобалном принципу и матрици, све наречено локални проконзули раде по директиви сличних планетарних моћника.

Реч је, дакле, о истима, само на различитим нивоима, глобалном и локалном, а пуна демократизација Црне Горе подразумева ослобађање од утицаја једних и других. Све остало је одржање постојећег система неслободе и шминкање зла.

Пошто представник америчке администрације, очито, на овако високом нивоу долази једном у сто година у Црну Гору, надамо се да ће његов наследник за наредних 100 година у посету доћи са много поштенијом политиком, која неће бити злонамерна према црногорском народу, заснована на подршци мафијашком режиму и коришћењу добрих услуга мафије у геополитичке сврхе.

Марко Милачић, Отпор безнађу

Тагови: ; ;