Званични представник руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков демантовао је тврдње британског Ројтерса о броју мртвих руских војника у Сирији.

«Ово није први пут да британска новинска агенција Ројтерс покушава да дискредитује руску операцију против терориста «Исламске државе» и повратака мира у Сирији …. Издање објавено специјално на Дан ВДВ РФ, британски Ројтерс јавио је о наводним масовним тајним губицима руских трупа у Сирији. Њихови извори су опет — гласине, подацими са друштвених мрежа и имагинарни разговори са наводним «застрашеним» неименованим «рођацима и пријатељима», рекао је Конашенков.

Конашенков је истакао су у британском издању о Оружаним снагама РФ оне једва споменути, а да се «уместо писања о њима имплантира мит о неким мртвим «војницима по уговору» из «мистериозне» организација.»

«Руско Министарство одбране зна ко је наручио ово издање Ројтерса, и «помогао «његово припремање». Стога објашњавамо посебно за «руску» верзију Ројтерса. Нема никаквих «тајних» гробова руских војника у Сирији, и никада их није било. Покушаји да појединце који нису у вези са оружаним снагама РФ а још мање операцији у Сирији — су лажни од почетка до краја», рекао је званични представник руског Министарства одбране.

Тагови: ; ; ; ; ; ;