Стални представник Русије при УН Василиј Небензја, који је прошлог петка ступио на дужност, одржао је састанак са амбасадорком УН Ники Хејли са којом је разговарао о борби против тероризма, ситуацији са Северном Корејом, али и о перспективама билатералне сарадње унутар Уједињених нација, преноси „Блумберг“.

Како се наводи, то је први састанак амбасадора Русије и САД при УН од када је Ненебнзја ступио на дужност.

И сам Небензја је рекао да се сусрео са Хејлијевом, те да је са њом разговарао и о раду Савета безбедности УН у августу, када ће председавати Египат.

Новинари су искористили прилику и упитали Небензју да ли се ишта променило у згради УН након што је ступио на дужност, будући да је при УН радио од 1996. до 2000. године, док је он кроз осмех рекао да му је потребно још мало времена да увиди шта има ново.

„Прошло је 17 година од када сам напустио ову зграду. Морам прво да видим шта се изменило. Зграда је, додуше, остала иста, сем што је урађен ремонт“, одговорио је Небензја.

Небензја је на дужности сталног представника Русије при УН од 27. јула, а пре тога је био на месту заменика министра иностраних послова.

СПУТНИК

Тагови: ; ; ;