Амерички потпредседник Мајк Пенс је црногорској опозицији, током непланираног састанка, поручио да прекину бојкот и врате се у парламент.

Пенс је, како се наводи у саопштењу Беле куће, поручио опозицији да се врати у парламент и да настави са својим обавезама као представници грађана који су их изабрали на изборима.

«Потпредседник је нагласио важност сарадње политичких партија у спровођењу реформи које ће водити безбеднијој и просперитетнијој будућности за све грађана Црне Горе», саопштила је Бела кућа.

Иако није било најављено, Пенс се у хотелу «Хилтон» пред почетак Самита Америчко-јадранске повеље састао са лидерима грађанске опозиције.

Састанку су присуствовали лидери Грађанског покрета УРА, Демократске Црне Горе, Демоса и Социјалдемократске партије (СДП), Дритан Абазовић, Алекса Бечић, Миодраг Лекић и Ранко Кривокапић, као и потпредседница Социјалистичке народне партије (СНП), Данијела Павићевић.

Међутим, у појединачним саопштењима тих странака нико није поменуо да је потпредседник САД сугерисао лидерима да се врате у Скупштину.

Тагови: ; ;