Русија је одлучна да брани своје економске интересе након усвајања новог пакета америчких санкција Москви, саопштио је Кремљ.

«Нико не треба да сумња да ће Русија штитити и бранити своје интересе», рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, пренео је Ројтерс.

«Ми верујемо да је ова политика санкција кратковида, незаконита и безнедежна», рекао је Песков.

 

Није коментарисао оцену руског премијера Дмитрија Медведева да су САД објавиле трговински рат Русији заоштривши санкције.

Медведев је у поруци на Фејсбуку додао да је уверен да те мере неће имати смисла и да ће Русија, без обзира на то, моћи да се развија, преноси агенција Тас.

«Потпуни трговински рат је објављен Русији», навео је Медведев.

«Ми ћемо тихо наставити наш рад на развоју економије и социјалне сфере и ангажоваћемо се на супституцији увоза, као и на решавању најважнијих државних задатака, рачунајући превасходно на себе», додао је руски премијер.

Навео је да је Русија научила да то ради и протеклих година у условима готово затворених финансијских тржишта, додајући да је од тога на неки начин имала и користи, иако су санкције у целини бесмислене.

«Извући ћемо се из тога», додао је Медведев.

Руски званичник је такође навео да је заоштравање санкција бацило велику сенку на наде у побољшање односа са администрацијом председника Доналда Трампа.

Амерички председник Доналд Трамп потписао је закон којим се уводе нове санкције Русији, саопштили су званичници Беле куће.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;