Руски спољнополитички ресор реаговао је на то што је председник САД Доналд Трамп потписао закон о новим санкцијама Русији, нагласивши да је веома кратковида и чак опасна линија која прети да поткопа глобалну безбедност.

Министар иностраних послова изразио је жаљење поводом увођења нових антируских мера од стране Вашингтона и нагласио да „никакве претње и покушаји да се изврши притисак на Русију неће њу натерати да промени своју политику или иде науштрб националних интереса“.

Притом, у МИП-у су навели да су отворени за сарадњу са САД у оним сферама где је то корисно за Русију и међународну безбедност, укључујући регионалне конфликте.

„Међутим, плодотворна сарадња је могућа само ако вашингтонски политичари превазиђу сопствене заблуде, престану гледати на остали свет кроз искривљену реалност „америчке изузетности“.

Саопштено је и да Москва оставља себи право на контрамере према САД.

У среду је председник САД Доналд Трамп потписао закон о санкцијама Русији, Ирану и Северној Корeји, који је донео Конгрес. Конгрес је имао више него довољно гласова како би превазишао могући вето председника Трампа и шеф државе је био готово принуђен да потпише закон.

Тагови: ; ; ;