Услов за постизање и очување трајног мира и стабилности у региону јесте да Хрватска врати отету имовину и плати ратну одштету Србима прогнаним у «Олуји», изјавио је председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић.

«Војна акција Олуја била је чин нацизма, којим је заокружен континуитет геноцидне политике Хрватске према српском народу, започет за време НДХ и масовног убијања Срба у Јасеновцу и другим логорима широм Хрватске», навео је Поповић у писаној изјави.

Према његовим речима, Хрватска је једини савезник Хитлерове Немачке која никада није денацификована и кажњена за своје злочине почињене током Другог светског рата.

Због тога, сматра Поповић, званична Хрватска данас отворено велича «усташко-нацистичке поглаваре из периода НДХ и слави Олују, највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата».

«Очигледно је да континуитет непријатељске политике Хрватске према српском народу никада није прекинут и зато Србија мора да учини све да заштити српски народ и његова права и економске интересе у Хрватској, како би се омогућио несметан повратак Срба на њихова вековна огњишта на територији Хрватске», закључио је Поповић.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;