Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је да је Србији у интересу да Косово буде примљено у Интерпол, а Српска листа му поручује да је тиме признао да за њега постоји само самопроглашено Косово.

Српска листа оценила је у саопштењу да је бивши заштитник грађана признао да је радио против интереса свог народа. «Коначно је објаснио зашто се током свог мандата правио да грађани Србије на Косову и Метохији не постоје, објаснио је зашто се тако понашао, јер саопштио је јасно и гласно да за њега постоји само самопроглашено Косово, и да, штавише, Србија треба да помогне да оно постане члан Интерпола», навела је Српска листа у саопштењу.

Како се наводи, Јанковић је признао да би радио против интереса свог народа и да би правио озбиљне уступке без да покуша да добије нешто за српски народ на Косову и Метохији.

«Јанковић се очигледно на овај начин некоме споља препоручује и додворава за подршку пошто је јасно да је од грађана и грађанки Србије никада неће добити», наводи се у саопштењу СЛ.

СЛ сматра да је за Јанковића позив на дијалог о Косову и Метохију позив на предају наше јужне покрајине и занемаривање интереса грађана Србије који овде живе.

«Апелујемо на Сашу Јанковића да о важним државним и националним питањима више не размишља на глисеру, јер идеја да Србија треба да бланко подржи пријем Косова у Интерпол је толико бесмислена да се може објаснити само дејством сунчанице», поручила је СЛ у саопштењу.

 

Јанковић у Сребреници

Јанковић је раније рекао да би било у интересу да Косово буде примљено у Интерпол, ако се Интерпол бори против криминала.

«Па ваљда је нама у интересу да Косово буде примљено у Интерпол ако се Интерпол бори против криминала, šта ми имамо од спречавања уласка у Интерпол, у међународну полицијску организацију. Дакле, нећемо ваљда потурати ногу никоме», рекао је Јанковић.

РТВ

Тагови: ; ;