Делегација Владе Србије разговараће сутра у Сребреници са начелником ове општине Младеном Грујичићем о достигнутом нивоу реализације пројеката које у тој локалној заједници финансира Србија.

Састанку делегације Србије, коју ће предводити државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Имре Керн, присуствоваће и пројектанти, надзорни органи и представници извођача радова на објектима који се у овом месту граде средствима Србије.

Након састанка, предвиђеног у 10.30 часова у згради општине, планиране су посета градилиштима и изјаве за медије, саопштено је из кабинета начелника општине Сребреница.

Бивши премијер, а садашњи председник Србије Александар Вучић је на инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници у новембру 2015. године обећао помоћ овој општини у износу од пет милиона евра.

Два милиона су одмах уплаћена у општински буџет за његову санацију и измирење дугова које је општина имала, а три милиона су намењена за инфраструктурне пројекте који се реализују ове године.

Тим средствима финансира се изградња модерног објекта дечијег обданишта, реконструкција и изградња више локалних и сеоских путева, те реконструкција главне саобраћајнице кроз Сребреницу и изградња тротоара на више дионица.

Осим ових, планирана је изградња једне производне хале и још неколико мањих пројеката, о чему ће сутра бити речи.

 

 

 

Тагови: ;