Премијер Хрватске Андреј Пленковић и његов ХЏ спремили су тајни план, а то је да наговори кључног човека рата деведесетих, који је заслужан за протеривање више од 200.000 Срба из Крајине и убијање неколико хиљада цивила, генерала Анту Готовину, да буде њихов кандидат за председника Хрватске на изборима 2019. године

Пленковић се нада да ће успети да наговори генерала Готовину да се кандидује на изборима и тако закорачи у високу политику. Јер,

Снимају филм о „хероју Анти”

Хрватски редитељ Антун Врдољак почео је да снима филм „Генерал” о Анти Готовини. Кастинг за хрватску поделу у филму је обављен без проблема, али запело је код избора глумаца за српске војнике. Главна улога поверена је Горану Вишњићу, а једног од припадника хрватске војске глуми и Мустафа Надаревић.

војнички речено, и данас се наша земља налази пред великим олујама, на срећу не више војним, но, наша земља је дубоко идеолошки подељена, више него икада пре, а уз то се налази у изразитој привредној кризи. Притом је афера „Агрокор“ и даље велика непознаница у смислу какве све још штете може проузроковати хрватским грађанима — пишу између осталог хрватски медији.

Коментаришући могућност да злочинац и хашки оптуженик Готовина буде кандидат за председника Хрватске, Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона, за „Ало!“ каже да му се то чини као сасвим реално, али и да би то било неприхватљиво за Србе.

Готовина је симбол трагедије српског народа у Хрватској, он је кључни човек злочиначке акције „Олуја“. Он је симбол режима који је водио ратну политику деведесетих година и његово ослобађање у Хашком трибуналу послало је јасну поруку западних сила да је режим Фрање Туђмана радио исправне ствари, да је водио ослободилачки рат, а да су Срби злочинци и агресори. Не би ме уопште изненадило да он буде председседнички кандидат нити да победи на изборима, јер те вредности које заступа Готовина нажалост заступа и највећи део политичке, интелектуалне и верске елите у Хрватској — каже Линта.

Хрвати славе у Книну

Организациони одбор за обележавање годишњице „Олује” у Хрватској саопштио је да су све припреме завршене и да ће та два дана у Книну бити обележена на свечан и достојанствен начин.

У Книн се, као и свих претхдних година, очекује долазак неколико десетина хиљада грађана из свих делова Хрватске, рекао је Томислав Ивић, државни секретар у хрватском министарству одбране. Он је позвао грађане да дођу у Книн и дају свој допринос у обележавању „једног од најзначајнијих дана у новијој хрватској историји“.

Ало

Тагови: ; ; ;