Москва задржава право да одговори на проширене санкције ЕУ Русији због случаја испоруке турбина «Сименса» Криму, саопштило је руско Министарство спољних послова.

У саопштењу се наводи да Москва види ЕУ и њемачку Владу као одговорне за одлуку о проширењу санкција, те да Русија жали што је предузет један тако непријатељски корак против једне земље.

«Одлука Брисела да повећа број руских званичника и компанија на листи санкционисаних као одговор на наводно `нелегалну` испоруку турбина `Сименса` Криму је за дубоко жаљење», наводи се у саопштењу.

ЕУ увела је данас додатне санкције Москви у вези са испоруком турбина њемачке компаније «Сименс» Криму, јер то представља кршење санкција Брисела, подсјећа «Спутњик».

У саопштењу се наводи да се чини да је Берлин почео да проширује тумачење рестрикција санкција што представља директно кршење међународног права и принципа међународних односа у цјелини.

«ЕУ и њемачка Влада биће у потпуности одговорне за ову одлуку, укључујући могуће губитке ‘Сименса’ и других њемачких и европских компанија које раде у Русији», наводи се у саопштењу.

Тагови: ;