Америчка влада саопштила је да је решена да заустави цурење поверљивих информације које кваре имдиж председника Доналда Трампа, јавила је агенција Франс прес.

 

«Јасно и гласно стављамо да знања да цурење информација мора да се обустави» , изјавио је амерички министар правде Џеф Сешонс на конференцији за новинаре заједно са званичником обавештајне службе Деном Коутсом.

Сашенс је осудио «запањујући велики број цурења» информација које подривају Трампов рад и додао да су за сада четири особе, чији идентитет није саопштен, оптужене за ту аферу.

Према његовим речима, цурење поверљивих информација може да угрози националну безбедност.

Разне информације које круже по медијима односе се на широк спектар питања, али имају једно заједничко а то је да показују «атмосферу неповерења која влада у Белој кући», оценила је агенција АФП.

Франс прес је навео да су бројни амерички председници били незадовољни цурењем информација али је Трамп «сталним нападима на медије, политичким аматеризмом и проблемима да учврсти око себе највише кругове власти», додатно допринео да то питање поприми другачију димензију.

У контексту смењивања сарадника и саветника, цурење информације је готово постала свакодневна појава од како је Трамп 20. јануара ступио на дужност, додала је агенција.

Тагови: ; ; ;