У центру венецуеланске престонице Каракаса око 30 припадника Националне гарде опколило је канцеларију државне тужитељке Луисе Ортеге која је на Твитеру написала да се ради о «опсади»

У центру венецуеланске престонице Каракаса око 30 припадника Националне гарде опколило је канцеларију државне тужитељке Луисе Ортеге која је на Твитеру написала да се ради о «опсади» коју поруком на друштвеној мрежи «пријављује националној и међународној заједници».

АП наводи да је акција гардиста изведена рано јутрос и да би могла да буде увод у смену Ортеге, некада одане сараднице председника Венецуеле Николаса Мадура која је у априлу подржала антивладине протесте. Њену смену би могла да данас изгласа новоизабрана Уставотворна скупштина.

Венецуеланска влада није објаснила за сада зашто су гардисти послати да блокирају прилаз канцеларији државне тужитељке, а Ортега је на Твитеру објавила фотографије кретања владиних војних трупа.

«Одбијам опсаду седишта Државног тужилаштва. Пријављујем ову самовољни чин националној и међународној заједници», твитовала је Ортега, преноси АФП.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ;