Непознати починиоци ишарали су у ноћи између 4. и 5. августа аутомобил у власништву Милета Опачића, председника Већа српске националне мањине (ВСНМ) града Ријеке и већника у Градском већу, који је и члан Извршног одбора Самосталне демократске српске странке (СДСС).

Портал Новости, гласило Српског народног већа у Хрватској, наводи да је Опачић један од најистакнутијих припадника српске заједнице у Ријеци.

Наводи се да је он јуче ујутру испред зграде у којој живи у кварту Вежице затекао возило које је било комплетно ишарано порукама као што су четири «с» и «чедо мајку му», при чему су бојом уништене таблице и предње стакло.

«Када сам видео ишарано возило, био сам шокиран. Осећам се лоше. Како да се осећа човек који није ни мрава згазио, који већ годинама представља српску заједницу у Ријеци и који је увек спреман за дијалог и с онима који имају другачије политичке ставове», рекао је у разговору за Новости Опачић.

Додао је да му се нешто слично није десило од почетка деведесетих, када је сличне увреде проналазио у свом улазу и на поштанском сандучићу.

Опачић је о свему обавестио градоначелника Ријеке Војка Оберснела, који је у разговору с њим осудио ово недело.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ;