Припадници 37. механизованог батаљона Војске Србије отпутовали су ноћас у Русију где ће до 11. августа учествовати на тактичкој вежби са бојним гађањем Западног војног округа Оружаних снага Русије, саопштило је Министарство одбране Србије.

Вежба, у којој ће учествовати око 70 припадника Копнене војске ВС, изводи се на полигону „Кириловски“, у Виборском рејону Лењинградске војне области, наведено је у саопштењу.

У првој фази вежбе српски војници ће задужити технику, наоружање, средства индивидуалне заштите и средства везе и извршити обуку на полигону.

Касније током вежбе они ће у саставу батаљонске тактичке групе увежбавати извођење различитих извиђачких дејстава у додељеној зони одговорности и уништавање ваздушно-десантних група непријатеља.

Поред унапређења нивоа обучености за извршавање наменских задатака, циљ вежбе јесте и јачање интероперабилности двеју војски.

Припадници Копнених снага Војске Србије биће једини припадници страних оружаних снага на тој вежби Оружаних снага Руске Федерације, наведено је у саопштењу Министарства одбране Републике Србије.

СПУТНИК

Тагови: ; ; ; ;