Украјинско тужилаштво подигло је оптужницу против групе „Скутер“ због наступа који су немачки музичари одржали на Криму, преносе медији.

Како се наводи, против чланова групе биће подигнуте оптужнице за улазак у „привремено окупирану територију Украјине“, а према наводима медија, прети им по осам година затвора.

 

Немачки лист „Билд“ наводи да су украјинске власти и пре концерта упозориле музичаре о могућим последицама њиховог доласка на Крим, али да је певач Ејч-Пи Бакстер тим поводом рекао да ће у Симферопољ отпутовати упркос свему јер се, како је рекао, не бави политиком већ музиком.

Украјинско тужилаштво најавило је и да ће од немачких институција затражити правну помоћ како би се спровела истрага и саслушање музичара поводом овог инцидента.

С тим у вези огласио се и амбасадор Украјине у Немачкој Андреј Мељник, који је затражио од организатора немачког шоуа „Немачка тражи суперзвезду“ да искључе фронтмена „Скутера“ из жирија.

„Позивам организаторе да искључе Ејч-Пи Бакстера из жирија јер злонамерно крши законе друге државе“, написао је Мељник на Твитеру.

Тагови: ;