Француско тужилаштво покренуло је данас антитерористичку истрагу после инцидента код Ајфелове куле у Паризу, где је мушкарац са ножем у руци покушао да силом уђе у кулу, а осумњичени је после хапшења истражитељима рекао да је намеравао да нападне војника, наводе извори блиски истрази.

Инцидент, који се догодио у француској престоници је  у почетку третиран као криминални преступ, али је касније покренута истрага означена као антитерористички случај због изјаве коју је осумњичени дао полицији и његове очигледне радикализације, рекао је неименовани правосудни извор, преноси Ројтерс.

Истовремено, неименовани извор близак истрази рекао је за АФП да је мушкарац, стар око 19 година и са историјом психичких проблема, рекао истражитељима да је желео да нападне војника, као и да је био у блиском контакту са неким из ДАЕШ-а ко га је охрабрио да то учини.

Компанија која управља чувеним торњем у француској престоници саопштила је раније данас да је ухапшен мушкарац који је са ножем покушао да уђе у Ајфелову кулу.

Мушкарац, који је очигледно деловао сам, брзо је савладан и ухапшен, и том приликом нико није повређен, наводи се у саопштењу, пренео је АФП.

Инцидент се догодио у 23.30 часова ноћас, пола сата након што Ајфелов торањ престаје да пушта посетиоце.

Након хапшења, полиција је проверила лице места и наредила око 00.30 евакуацију посетилаца, 15 минута након што се Ајфелов торањ у нормалним околностима затвара, додаје се у саопштењу.

Мушкарац је носио мајицу париског фудбалског тима Пари Сен Жермен, а у време када се догодио инцидент светла на торњу су била у бојама тог фудбалског тима.

У Француској је ванредно стање на снази од новембра 2015, када су изведени терористички напади у Паризу у којима је погинуло 130 особа.

Танјуг/Спутњик

Тагови: ; ; ;