Војника који се онесвестио на Порошенковој инаугурацији је прегледао лекар у војној болници и утврдио да има проблема са бубрезима и срцем. Младића нису задржали у болнци, већ га послали кући и отпустили из војске.

Украјински медији пишу о судбини 20-годишњег војника који се пре три године онесвестио пред Петром Порошенко током инаугурације. Материјал под називом «Како је Порошенко уништио живот 20-годишњем младићу» је објавио украјински портал «Вести».

Према информација новинара након што је Александру Сикалу позлило пред Порошенком, прегледао га је лекар у војној болници који је установио да младич има проблеме са бубрезима и срцем. Поред тога што је отпуштен изболнице, отпуштли су га и из војске. Младић је после тога отишао у локалну болницу, због чега је његова породица морала да тражи новац од пријатеља. На томе се и завршило лечење.

Бивши стражар је морао да се врати у Шендеровку (Черкаска област где је младић рођен). Према речима његове жене Валентине Левченко, несвестица и бол у бубрезима младог човека не престају. Лекари кажу да су неопходна пуна испитивања, али новац за њих, породица нема.

«Он много ради од раног јутра до касно у ноћ. Не сме да диже тешке свари, да дуго времена стоји и буде на сунцу. Али ради било који посао који му понуде у селу. Никада се не жали»- рекла је Валентина.

Мајка Сикала наглашава да је њен син отишао у војну службу потпуно здрав. Доктори су рекли да је његова садашња болест последица упале плућа. Према новинарима, младић је добио упалу плућа у војсци.

Тагови: ; ;