Генерал украјинске Службе државне безбедности Васиљ Вовк оценио је да ће се његова земља распасти и нестати ако реализује Минске споразуме.

У интервјуу кијевском телеканалу канала „112 Украина” Вовк је посебно указао да Француска и Немачка нису ни заинтересоване да помажу Украјини:

„Од Американаца још и мжемо очекивати објективне процене наше ситуације, али од Француске и Немачке ништа н очекујем. Посматрао сам преговоре у Минску, знам лично све њихове учеснике и знам да код њих нема проукрајинске позиције је је пре – проруска. У Минске споразуме су унете обавезе које ће, ако их реализујемо у пуном обиму, значити крах Украјине”.

У наставку је подвукао. „Да, управо крах Украјине, крај наше државности. Мински споразуми предвиђају специјални статус Донбаса, посеб не изборе у Донбасу, полицију Донабаса, државног тужиоца Донбаса и рехабилитацију и амнестију терориста и бандита”.

Вовк је истакао да је потпуно уверен: „Ако реализујемо Минске споразуме – сами ћемо растурити сопствену државу. Ми морамо одбацити тврдње типа „Минск ће нас спасити” и „Без Минска – никуда”. Све је потпуно обрануто: управо нас Минск неће спасити”.

 

Факти

Тагови: ; ;