Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је, коментаришући концерт Марка Перковића Томпсона у Слуњу и покличе „За дом спремни”, изјавила је данас да, што се ње лично тиче, политика не треба да се меша у музику.

Што се тиче кажњавања Томпсона, који, глорификује усташтво у својим песмама и на концертима, Грабар Китаровић је рекла да мисли да министар бранитеља Томислав Медвед може најбоље да одговори на то питање.

„Што се мене лично тиче, мислим да политика не треба да се меша у музику, а када је реч о било каквој кривичној одговорности, о томе своју реч треба да каже правосуђе Хрватске”, рекла је Китаровиће, која је данас боравила у Глини поводом обележавања 22. Годишњице војно-полицијске акције Олуја, пренела је загребачка Н1.

Иначе, министар бранитеља Медвед се у Слуњу фотографисао са Томпсоном, а фотографија је објављена у најновијем недељнику Национал са поруком :”Ово је Хрватска”.

Председница каже да је на правосудним органима да устале праксу, која мора бити утемељена на законодавству и позитивним прописима Хрватске.

Китаровић је поводом годишњице Олује у Глини рекла да је победа Оружаних снага Хрватске у том месту дошло након предају 21. кордунског корпуса некадашње РСК.

„На данашњи дан пре 22 године заокружили смо војне операције које су обележиле и утврдиле хрватску самосталност и независност. Хвала свима који су учествовали у операцији”, рекла је председница.

А говорећи о Хрватској, Грабар Китаровић је још једном изразила забринутост због одласка младих, али верује, каже, да ће у годинама које долазе, она И хрватска влада И сви који обављају јавне функције, учинити све за побољшање друштвене климе, привреде, инвестиције, како би нам, како је рекла, млади остајали овдје.

(Танјуг)

Тагови: ; ; ; ;