Министар бранитеља Томо Медвед са хрватским кантаутором Марком Перковићем Томпсоном, који глорификује усташтво, на насловној је страни најновијег броја недељника Национал.

Фотографија је настала на Томпсоновом концерту у Слуњу, а Национал пише да је Медвед током фотографисања говорио:»Гледајте ову слику! Гледајте ово! То је слика Хрватске.”

На то се, кажу, надовезивао његов сарадник који је запитао:„Где то има? Ко то може да плати?

Министар Медвед, који међутим није желео да коментарише усташку иконографију на концерту који је пратио из првих редова, поручио је да је ту са њима и министар управе.

„Ја као легалиста постављам питање: Шта је забрањено? Нормално, полиција то што је забрањено процесуира, а ја уопште не желим да се упуштам у то да ли је то ствар полиције”.

Портал Индеx.хр пише да су још за време говора, које су пре почетка концерта одржали Медвед, градоначелник Слуња Јуре Катић и жупан Јелић, окупљени скандирали „За дом спремни”, а Томпсон је поново, док је изводио „Чавоглаве” узвикнуо „За дом” на шта му је публика узвратила „Спремни”.

То, наводи Индеx, ни министрима, ни полицији није сметало.

Портал напомиње да је пријава против Томпсона поднета раније када је поводом обележавања годишњице Олује добијао у Книну, али не и у Слуњу.

Подсећа се да,док је Катић говорио да „самостална Република Хрватска није настала на неком антифашизму”, из публике се јасно чуло скандирање „За дом спремни” и певање песме која слави усташке злочинце Јуру Францетића и Рафаела Бобана, пише Индекс.хр а преноси Танјуг.

Тагови: ; ; ;