Бивши грузијски председник и бивши гувернер Одеске области Михаил Сакашвили критиковао је министра спољних послова Украјине Павела Климкина. Главни приговор је био да је Климкина много тога везује за Русију.

 

Конкретно, бивши председник није занемарио да украјински министар има руско држављанство.

„Успут речено, Павел Климкин није етнички Украјинац, већ Рус, рођен у Русији, колико знам има држављанство и украјински говори лошије од мене. Петре Алексејевичу, ево Вам још једног кандидата за одузимање држављанства након што довољно искористите његове услуге“, написао је Михаил Сакашвили на својој страници на Фејсбуку.

Руски портал „Лајф“ наводи да је 3. августа Украјина обавестила стране владе да су сви пасоши бившег гувернера Одеска области Михаила Сакашвилија поништени.

Сакашвили је данас стигао из Пољске у Литванију, где је испред зграде руске дипломатске мисије учествовао на протесту. Акција се звала „против руске окупације грузијске територије“. Човек који је пре девет година започео рат у Јужној Осетији уз подршку Сједињених Америчких Држава сада жели да се покаже као борац за мир.

Сакашвили је стигао у Вилњус након што су неки парламентарци у овој земљи изјавили да је потребно да му се дâ литванско држављанство.

Сакашвили је на то одговорио да мора да врати „своје украјинско држављанство које је назаконито одузето. Много Украјинаца је незадовољно и осећаће се превареним ако се ја не будем борио“.

Истовремено, Сакашвили је додао да он још увек има код себе украјински пасош и управо са њим „путује“.

 

 

СПУТНИК

Тагови: ;