Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Државе Катар шеика Мубарака бин Фахада ел Танија, као и амбасадора Казахстана Нурбаха Рустемова.

На састанку са амбасадором Катара је констатовано да постоје добра искуства у економској сарадњи две земље, али да је она још скромна уз много неискоришћених могућности.

Двојица саговорника су изразили наду да ће ступање на снагу Споразума о економској, трговинској и техничкој сарадњи, као и Споразума о узајамном подстицању и заштити улагања, дати подстрек развоју економских веза.

На састанку је договорено да делегација српских привредника прихвати позив Катара и почетком септембра посети ту земљу ради унапређења сарадње.

Амбасадор Ел Тани је упознао председника Вучића и са ставовима Катара поводом актуелне кризе у Персијском заливу.

Вучић је рекао да Србија с пажњом прати развој ситуације, имајући у виду пријатељске односе са заливским земљама, наводи се у саопштењу Прес-службе председника.

Српски председник је пожелео становницима тог региона мир и стабилност и изразио наду да ће кроз преговоре бити нађено мирно решење за кризу.

Амбасадор Ел Тани је председнику Вучићу уручио писмо којим га емир Државе Катар позива да Србија пружи подршку катарском кандидату доктору Хамаду Ел Куварију за позицију генералног директора Унеска.

Тагови: ; ; ;