Републикански сенатор Џон Макејн је изјавио да амерички председник Доналд Трамп не би требало прети Пјонгјангу оним што не може да оствари. Он је то изјавио у интервјуу за радио-станице КТАР, а преноси Тасс.

Коментаришући  Трампову изјаву о могућем одговору Вашингтона на претњу Пјонгјанга, сенатор је рекао да се не слаже са њим.

«Највећи државници које сам срео, не износе претње ако нису спремни да делују, а нисам сигуран да је председник Трамп спреман да делује»,  рекао је Мекејн.

Према сенатору, он је одавно одустао од тога да разуме изјаве америчког лидера. Он није искључио да су изјаве Трумпа чисто демонстративне.

«Он говори о ватри и бесу, али шта је Сеулом? Шта је са Јужном Корејом? Шта је са постојећом могућности да Ким Џонг Ун нанесе озбиљну штету Јужној Кореји», рекао је сенатор.

Мекејн  је уверен да Кина може да контролише економију Северне Кореје, тако да сва питања у вези Северне Кореје САД морају решити уз помоћ Пекинга.

Подсетимо, Доналд Трамп је изјавио да ће  у случају да Северна Кореја озбиљно угрази САД, Вашингтон одговорити «огњем и бесом».

 

Тагови: ; ;