Руски и српски грађани који су у уторак задржани на административној граници на Косову због «илегалнног преласка границе» су ослобођен након плаћања новчане казне, рекла је за РИА Новости ћерка једног од задржаних Наталја Шепелева.

Полиција самопроглашене републике «Косово» саопштила је претходно да је шест руских и пет српских грађанина приведено у уторак због илегалног преласка «границе» из Србије. Како су РИА Новости писале претходно, Шепелева, друштво из Толјатија — Рускиња, њен мужа Србин, њихова малолетна ћерка и њихови руски пријатељи су ишли у посету рођацима када су их привли.

«Данас је било суђење, платили су казну од по 250 евра сваки, а онда су пуштени» — рекла је Шепелева.

Према њеним речима, малолетнна девојка која је била међу приведенима, није присуствовала суђењу, њу је полиција пустила раније. После ослобођења руски туристи намеравају да наставе путовање и посете рођаке код којих су и ишли.

«Ка селу у којем живе баба и деда води само један пут од контролног пункта, на коме се проверавају пасоши. Сва њихова докумената су у реду», рекла је Наталија, додајући да приведенима нису објаснили зашто су одведени у полицијску станицу.

Шепелева је додала да су Руси тражили услуге локалних правника који су за накнаду од три хиљаде евра обећали да ће помоћи, међутим, након што су добили новац, нису ништа учинили.

Тагови: ; ; ; ;