Шест руских и пет српских држављана ухапшено је данас на Косову и Метохији због илегалног преласка административне линије, саопштила је Косовска полиција.

Косовска полиција је, додаје се у саопштењу, претходно дошла до информације да ће српски и руски грађани, у селу код Подујева, покушати да из централне Србије илегално уђу на Косово, преноси портал Кос сев.

«Гранична полиција је преузела све неопходне полицијске мере, укључујући тимове за патролирање границом, који су, као резултат рада, око 13:45 на поменутој локацији, тачно код Кфорове табле упозорења, која показује да је у близини граница, зауставили два возила са српским таблицама, у којима су се налазили осумњичени», наводи се у саопштењу.

Приведена су српски држављани — три мушкарца М.П. (1990), З.П. (1969) и Г.П. (1966), као и две жене — В.П. (1991) и М.М. (1980).

Међу ухапшеним Русима су два мушкарца А.К. (1974) и А.П. (1975), и четири жене И.П. (2002), О.К. (1977), Е.П. (1975) и Е.П. (1974).

О овом случају обавештени су тужилац, Адвокатска комора Косова и Руска канцеларија за везу у Приштини, наводи се у саопштењу.

РУСКА АМБАСАДА ПОТВРДИЛА ХАПШЕЊЕ 6 ДРЖАВЉАНА НА КОСОВУ

Руска амбасада у Србији потврдила је данас да је полиција на Косову ухапсила шест руских држављана, јављају приштински медији.

 

«Чим су руски држављани ухапшени, представник амбасаде Русије у Приштини се позабавио тим питањем», изјавио је портпарол руске амбасаде Јуриј Пичугин, а преноси «Коха диторе»

Тагови: ; ;